CV medverkande

MILLES RESA

en skogssaga

Hanna Wiklund

 

Hanna är frilansande violinist sedan 2003 med kärlek till musik bortom alla genregränser och hon spelar allt från tidig konstmusik till popmusik.

Hon har både pedagogexamen och musikerexamen med specialisering på barockviolin.

 

Bland annat producerar och framför Hanna sedan 2012 barn- och ungdomsföreställningar med ”Lönnebergakvartetten” som framgångsrikt turnerat med skol- och offentliga föreställfällningar för tusentals barn hos

bl a Estrad Norr, Länsmusiken i Stockholm, Scenkonst Sörmland, Länsmusiken i Kalmar, Musik i Väst, Länsmusiken Västmanland, Länsmusiken Uppland, på festivaler och konserthus.

 

Hanna har ett flertal egna konserterande ensembler och är även medlem av välrenommerade orkesterensembler som REbaroque och Westra Aros Pijpare. Teatermusik ligger henne varmt om hjärtat och hon har spelat en mängd föreställningar såsom Fröken Julie av Strindberg (Scenkonst Sörmland) och musikalen Skammerens Datter som sågs av drygt 100 000 publik (Östre Gasverk Teater, Köpenhamn).

 

Gemensamt för hela hennes yrkesutövande är kärleken till sceniskt uttryck och att framföra musik i en gestaltande kontext.

 

Gunilla Wiklund

 

Gunilla är idag pensionär efter ett långt rikt yrkesliv som lågstadielärare.

Som pedagog har hon ständigt strävat efter att hitta metoder att arbeta med barnen genom konst och drama. Hon är bl a utbildad Levande Verkstadspedagog och fann där många verktyg till barns inlärning och utveckling.

 

Som pendang till pedagogyrket har Gunilla till dags dato vikt sin tid åt skådespeleri och har medverkat i ett 40-tal uppsättningar och haft en mängd bärande roller, t ex i Momo eller kampen om tiden, Johanna från Kallhäll, I stortjuvens år och Gummigutta.

Utöver skådespelare har hon varit anställd som regissör och producent.

 

Sedan 2013 medverkar Gunilla i kammarspel på Görvelns slott, bl a som "Alice" i August Strindbergs triangeldrama Dödsdansen 2017.

 

Gunilla brinner för dramats utforskande natur och teaterns förmåga att spegla vår samtid och historia.

ett samarbete mellan

 

Hanna Wiklund produktion

Scenkonstförenigen Håll i Hatten

Raise The Roof Productions

Kontakt

 

Hanna Wiklund

070-5404221

info@hannamusiker.se

 

 

© Copyright. All Rights Reserved.