CV medverkande

MILLES RESA

- en skogssaga -

Hanna Wiklund

- violinist och skådespelare


Hanna är frilansande violinist sedan 2003 med kärlek till musik bortom alla genregränser och hon spelar allt från tidig konstmusik till popmusik.

Hon har både pedagogexamen och musikerexamen med specialisering på barockviolin.


Bland annat producerar och framför Hanna sedan 2012 barn- och ungdomsföreställningar med ”Lönnebergakvartetten” som framgångsrikt turnerat med skol- och offentliga föreställfällningar för tusentals barn hos

bl a  Estrad Norr, Länsmusiken i Stockholm, Scenkonst Sörmland, Länsmusiken i Kalmar, Musik i Väst, Länsmusiken Västmanland, Länsmusiken Uppland, på festivaler och konserthus.


Hanna har ett flertal egna konserterande ensembler och är även medlem av  välrenommerade orkesterensembler som REbaroque och Westra Aros Pijpare. Teatermusik ligger henne varmt om hjärtat och hon har spelat en mängd föreställningar såsom Fröken Julie av Strindberg (Scenkonst Sörmland) och musikalen Skammerens Datter som sågs av drygt 100 000 publik (Östre Gasverk Teater, Köpenhamn).


Gemensamt för hela hennes yrkesutövande är kärleken till sceniskt uttryck och att framföra musik i en gestaltande kontext.Gunilla Wiklund

- skådespelare, pedagog och amatördragspelare


Gunilla har bakom sig ett långt rikt yrkesliv som lågstadielärare och som pedagog har hon ständigt strävat efter att hitta metoder att arbeta med barnen genom konst och drama. Som utbildad Levande Verkstadspedagog använder hon skapandeverktyg för barns inlärning och utveckling.


Som pendang till pedagogyrket har Gunilla som skådespelare medverkat i ett 40-tal uppsättningar och haft en mängd bärande roller, bl a som "Alice" i August Strindbergs triangeldrama Dödsdansen 2017. Hon har i januari -19 premiär på I glömskans land (Scenkonstgruppen) med kommande turné i Västmanland.


Utöver skådespelare har hon varit anställd som regissör och producent.


Gunilla brinner för dramats utforskande natur och teaterns förmåga att spegla vår samtid och historia.

 

Kontakt


Hanna Wiklund

070-5404221

info@hannamusiker.se


ett samarbete mellan


Hanna Wiklund produktion

Scenkonstföreningen Håll i Hatten

Raise The Roof ProductionsMILLES RESA


© Copyright. All Rights Reserved.